Pályázatok

Iskolánk 2019. április 25-én adta be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt  Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázati felhívásra készített Irodalmi és történelmi barangolás Erdélyben című pályázatát. Közösen megvalósítandó pályázatot írtunk Nagyrábé Bihartorda és Zsáka hetedikes tanulóinak. Pályázatunk a HAT-19-01-0559 pályázati azonosítót kapta. 2019.08.22-én kaptuk meg a nyertes értesítőt.  A Bethlen Gábor Alap Bizottsága 2 738 125 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette pályázatunkat.

Az alábbi képeken az erre a kirándulásra való felkészítő óra képeit láthatják, amin a gyerekek izgatottan és lelkesen vettek részt!

A kirándulás előtt a gyerekek szülei is részt vettek egy tájékoztató órán melynek során az Erdélyi utazás minden részletéről tájékoztatást kaptak!

2019. szeptember 23-27. között intézményünk a Nagyrábéi Móricz Zsigmond Általános Iskola és Bihartordai Tagintézménye, valamint a Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola hetedikes tanulói a HATÁRTALANUL  program keretén belül irodalmi és történelmi barangoláson vett részt Erdélyben. Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Brassóban magyar vonatkozású múzeumokat, emlékműveket, szobrokat kerestünk fel. Székelyudvarhelyen a helyi általános iskolásokkal találkoztunk, ismerkedtünk. Túráztunk a Békás szorosban, megcsodáltuk a Gyilkos-tavat, gyönyörködtünk az oda vezető utakon az őszi tájban. Rengeteg közös élménnyel gazdagodtunk, melyekre évek múltán is szívesen fogunk emlékezni.
A következőkben láthatják az Erdélyi kirándulást néhány képben összefoglalva!

2019.10.04-én megtartottuk az értékelő órát. A kirándulás során elkészített fotókból számítógépes prezentációt készítettek diákjaink. Ezt levetítették, kiegészítették a közös élményekkel. Lázas készülődés során, tablókon jelenítették meg az élményeket. A képek ragasztása közben előjöttek az élmények. Megismertették azokat az irodalmi és történelmi hőseinket, akiket a tanulmányi kirándulás során egy-egy városhoz, nevezetességhez köthettünk. Boldogan meséltek az ottani iskolában látottakról, hallottakról, az átélt eseményekről. Vetélkedőt állítottak össze diákjaink az értékelő órán hallottak alapján. Különböző játékos feladatokkal: totó, képfelismerés, rajzos megjelenítés, puzzle, melynek nagy sikere volt. Igazán jó hangulatúra sikerült a kirándulás zárása, a látottak alapján biztosan pályázni fognak a következő osztályok is a Határtalanul programokra.

Íme néhány kép az Értékelő óráról: